Top vitamine de care corpul nostru are nevoie

Printre elementele nutritive de care avem nevoie pentru a face fata unei zile dificile, vitaminele joaca un rol mai mult decat important, acestea reprezentand o sursa foarte buna de energie pentru corpul nostru. De aceea, va trebui sa ai grija ce mananci si in ce cantitate, deoarece nu degeaba specialistii recomanda o anume cantitate pe zi de vitamine, lucru de care putine persoane tin cont si care se poate observa pe termen lung.

Acest lucru, m-a motivat sa creez o lista cu topul celor mai bune vitamine de care avem nevoie si care ne ofera ajutorul necesar pentru a face fata in orice situatie pe care viata ne-o pune in fata. Ca urmare, iti recomand sa fii foarte atent si astfel sa te asiguri de faptul ca si tu iti alegi alimentele in asa fel incat, aceste vitamine sa fie gasite intr-o cantitate de care orice corp are nevoie.

Cele mai importante vitamine pentru orice corp

Vitamina C, este cea mai cunoscuta si cu ajutorul caruia, ne putem desfasura activitatile mult mai usor si comod. Cea mai importanta functie a sa, consta in functia de protectia prin care ne asigura ca celulele nu au nici un fel de probleme si functioneaza la cel mai inalt nivel, lucru de care ar trebui sa te asiguri si tu. Am vrea sa mentionez si faptul ca cele mai bune surse sunt fructele , in nici un caz pastilele.

Vitamina A, este si ea foarte cunoscuta pentru rolul cheie pe care aceasta il joaca un numarul mare in procesele importante dintr-un organism. Imunitatea este si ea foarte importanta si aceasta vitamina reprezinta cea mai buna alternativa pentru a o pastra la un nivel cat mai mare si pentru a te aisgura ca propriul tau corp nu este expus la anumiti factori foarte periculosi.

Fara calciu, nici un os sau dinte nu se va putea dezvolta asa cum ne-am dori si vei putea observa foarte usor daca aceasta vitamina lipseste din corpul tau, fracturile si problemele dentare fiind mult mai intalnite in acest caz. Cu cat varsta ta este mai inaintata cu atat va trebui sa te asiguri ca organismul tau beneficiaza de o cantitate necesara de calciu, in asa fel incat sa nu iit pui oasele in pericol.

Vitamina E, reprezinta o solutie in momentul in care ai probleme cu aparatul digestiv sau chiar si cu pielea, aceasta de multe ori fiind foarte vulnerabila la anumiti factori. Spre exemplu, radiatiile pot fi o adevarata problema daca vitamina E lipseste si de aceea, iti recomand sa nu treci cu vederea peste asta. Nici nu trebuie sa observi ca anumite probleme si-au facut aparitia deoarece mereu trebuie sa te asiguri ca aceasta vitamina trebuie sa se afla in alimentatia ta intr-o cantitate cat mai mare.

In final, mai vreau sa mentionez de magneziu, care in ciuda faptului ca se afla intr-o cantitate mult mai mica decat celelalte in organism, asigura realizarea a peste 300 de functii si procese din. Si totusi, este foarte usor de oferit corpului, majoritatea alimentelor de baza si naturale avand o cantitate foarte mare raportata la nivelul pe care corpul uman il necesita.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus