Știi care sunt cele mai bune alimente anti-anxietate?

Aumite modificari alimentare te pot ajuta foarte bine atunci cand vine vorba despre echilibrarea dispozitiei si despre a gestiona mai bine simptomele anxietatii. Asigura-te de faptul ca ai cea mai buna compozitie la tine in farfurie si observa efectele acestor alimente asupra sanatatii tale mentale.

Pestele. Anumite tipuri de peste precum somonul, prezinta excelente beneficii asupra sanatatii. Aici intra si reducerea riscului de a suferi de probleme cardiovasculare, reducerea inflamatiilor in corp si protejarea sistemului imunitar.

Dar rolul somonului in cognitie este cel care retine atentia specialistilor in sanatate mentala. Foarte bogat in omega 3, care joaca un rol esential in functionarea creierului, somonul este un peste foarte bun anti-anxietate.

Ciocolata neagra. In cazul in care mai ai nevoie de inca o scuza pentru a integra la tine in alimentatie ciocolata neagra, iat-o. Ciocolata neagra prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, aici intrand si reducerea poftei de dulce, care declanseaza anxietatea la anumite persoane.

Ciocolata neagra contine antioxidanti care pot ameliora functionarea creierului, dar are in acelasi timp si un gust foarte bun deci nu te vei simti vinovata daca o vei savura sau devora.

Alimentele fermentate. Alimentele fermentate sunt cele care pot diminua anxietatea in foarte multe feluri. Contin molecule care pot favoriza relaxarea, produse de procesul de fermentare, dar si probiotice care faciliteaza munca intestinelor.

Ceaiul verde si ceaiul de musetel. Savurarea ceaiului verde reprezinta o traditie ancestrala care te poate ajuta sa iti calmezi nervii. Efectul lor anti-stres vine din compusul lor principal, L-theanina. Aceasta molecula este cea poate mari productia de serotonina si de dopamina, diminuand in acelasi timp cortizolul. Dar daca ai nevoie de o doza suplimentara de relaxare, poti miza si pe ceaiul de musetel care are un efect de sedativ lejer si te ajuta la tratarea tensiunii musculare, a anxietatii si a iritabilitatii.

Semintele de dovleac si nucile. Semintele de dovleac contin triptofan, o molecula in stransa legatura cu hormonul somnului si cu echilibrarea dispozitiei. Nucile sunt cele mai bune surse de acizi grasi omega 3 care pot contribui la sanatatea creierului. Un pumn din aceste 2 alimente te pot ajuta sa combati foarte eficient anxietatea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?