Seul, capitala economica a Coreei de Sud

Seul este capitala Coreei de Sud si sediul guvernului coreean. Este la fel de impresionant ca restul metropolelor asiatice, cu zgarie-nori care par sa atinga cerul si cu marile sale bulevarde ce adapostesc o multime de magazine de lux. Acest oras animat are multe de oferit vizitatorilor sai. Pentru a va ajuta sa va organizati mai bine in timpul unui sejur am selectat penru voi cateva din cele mai populare atractii din Seoul.

Palatul Gyenongbokgung. Fostul sediu al guvernului este probabil unul din cele mai celebre palate din tara. Cam dificil sa nu il remarci tinand cont de amplasarea sa, la nord de Sejongro, principalul bulevard din Seoul, alaturi de Casa Albastra si Ambasada Americii. Construit la sfarsitul secolului 14, palatul a fost distrus si reconstruit in mai multe reprize.

Muzeul mobilei coreene este unul din cele mai frumoase muzee coreene chiar daca la prima vedere nu pare deloc atragator. 2000 de piese de mobilier traditionale coreene sunt adapostite de acest muzeu insa casa regala restaurata cu gust este la fel de frumoasa, chiar mai interesanta decat colectia pe care o adaposteste.

Marele magazin Shinsegae. Daca vrei sa admiri localnicii din Seoul cheltuind cativa dolari cumparand pepene sau portocale locale, acesta este locul ideal. Este vorba de unul din cele trei mari magazine ale orasului, alaturi de Lotte si Hyundai si turistii pot gasi tot felul de lucruri. La parter se poate gasi peste proaspat sau mancare semipreparata in timp ce la etaj lucrurile stau cu totul altfel, brandurile de renume rivalizeaza in preturi si clienti.

Isadong este un cartier traditional care a trecut printr-o serie de transformari enorme pentru a deveni unul din cele mai artistice locuri din capitala. Cartierul adaposteste numeroase galerii de arta si magazine. Locul ideal pentru a savura un ceai delicios si pentru a te relaxa putin dupa atatea vizite si shopping.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus