Salzburg – destinația ideală pentru o mini-vacanță

Unul din cele mai renumite orase ale Austriei, Salzburg care se traduce “Castelul de Sare” este una din destinatiile preferate de vacanta pentru turisti din intreaga lume, inclusiv pentru turistii straini.

In apropierea Salzburgului sunt mine de sare care au dat numele orasului si raul Salzach este cel care aduce bunastarea si frumusetea acestui superb oras.

Salzburg este unul din acele orase foarte elegante care merita vizitate cel putin o data in viata. Salzburg este o detinatie turistica de vis din Europa in care oamenii sunt linistiti si isi traiesc viata in deplin confort.

Este unul din cele mai linistite orase ale Europei, locul in care s-a nascut Mozart, in care localnicii prefera sa mearga pe bicicleta si sa isi petreaca timp de calitate alaturi de prieteni pe una din terasele mici si cochete.

In Salzburg, un oras destul de mic, turistii nu au nevoie nici de masina personala nici de mijloace de transport in comun pentru ca mergand pe jos se poate vedea aproape tot ceea ce are acesta de oferit.

Pe jos oamenii urca la fortareata, merg in una din gradinile de vara pentru a savura o bere sau pentru a manca un wurst delicios. Un city break de 2-3 zile este ideal pentru ca turistii sa vada pe indelete tot ceea ce are de oferit acest oras.

In Salzburg turistii vor fi surprinsi de numarul mic de masini din zona, de centrul istoric si de terasele in care se serveste berea rece si care sunt amenajate cu frumos mobilier de gradina.

In plus, in acest mic si cochet oras se poate citi fericirea si linistea pe chipul localnicilor, dar si al turistilor. Piata orasului este alcatuita din mai multe tonete tematice de unde turistii isi vor cumpara ce au nevoie, iar numarul de supermarketuri este limitat din aceasta cauza.

In concluzie, o vizita in orasul Salzburg se va dovedi excelenta din toate punctele de vedere. A nu se rata efectuarea unei vizite la castel, fie cu un funicular fie pe jos, de unde peisajele par desprinse dintr-o lume in care civilizatia este mult mai avansata si in care pare ca timpul s-a oprit in loc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *