Nu încerca să-i schimbi pe alții, schimbă-te tu

Am avut o bună perioadă a vieții mele, atunci când am renunțat la o mare parte din obiceiurile proaste pe care le aveam și am început să trăiesc mai mult decât sănătos, în care eram în vibe-ul de schimbare a lumii (dacă mă pot exprima așa). Mai exact îmi întrumam toți prietenii și apropiații să renunțe la țigări, sucuri, chipsuri, dulciuri, fast-food și să investească banii în lucruri productive, să mănânce sănătos și să aibă o viață mai bună. Unii mă ascultau, alții nu.

Până la urmă am ajuns la concluzia că n-are niciun rost să îmi bat capul în încercarea de a schimba comportamentul celor din jur pentru că e viața lor iar alegerea felului în care vor să trăiască e tot a lor. Realizasem că din moment ce mie-mi place viața pe care o am acum nu înseamnă că e musai să-i conving și pe ceilalți să aibă o viața ca a mea. I-am lăsat pur și simplu în pace.

Când ei cheltuiau bani mulți pe lucruri inutile eu îi strângeam, când ei dărâmau eu construiam și astfel am ajuns astăzi să nu-mi mai pară rău că nu-i pot schimba pe cei din jurul meu deoarece atunci când ei scad eu voi crește fiindcă doar așa se va menține echilibrul pe care l-am cunoscut încă de când am venit în acest loc de joacă, cum îmi place mie să-i zic Pământului.

În încheiere vă recomand ca în primul și primul rând să încercați, dacă vreți, să lucrați la comportamentul și modul vostru de viață înainte de a vă lupta să-i schimbați pe alții. Din experiență vorbind, unii oameni sunt atât de fixați pe anumite teorii (unele bune, altele greșite) încât nu ai absolut nicio șansă să-i scoți din cerul lor și să-i ajuți cu sfaturile tale. Oamenii din jurul tău sunt oglinda ta iar dacă tu te vei schimba și vei deveni un model pentru ei, atunci se vor schimba și aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *