Grand Army pe Netflix, un teen-serial dramatic inspirat din povești adevărate

Acum ceva vreme, era dezvaluit un trailer al noului serial dramatic cu adolescenti de pe Netflix. Aparut in 16 octombrie pe platforma, serialul incepe sa devina din ce in ce ma popular.

Acest serial urmareste povestea a cinci liceeni din New York care se lupta in fiecare zi pentru a supravietui in fata teribilelor probe sau provocari ale vietii. La jumatatea drumului dintre 13 Reasons Why si Euphoria, Grand Army adopta unele subiecte grave si contemporane precum rasismul, cultura violului, hartuirea, homofobia si inegalitatile sociale.

Este un serial care ne da o palma peste fata si care ne terzeste la realitate prin realismul si autenticitatea sa. Katie Capiello, cea care a creat serialul se inspira in acest serial din povesti adevarate.

Serialul Grand Army este de fapt o adaptare dupa propria sa piesa de teatru, Slut: the Play, creata in anul 2013, pe vremea cand era profesoara de arta dramatica.

Aceasta spunea povestea lui Joey, o tanara de 16 ani, victima a slut-shamingului dupa ce a fost agresta sexual de trei prieteni. O opera inspirata direct din povesti adevarate traite de fostii sai elevi care i-au martursit prin ce au trecut.

Pentru serial, s-au mai adaugat in jurul eroinei 4 personaje care graviteaza in jurul sau. Un lucru e sigur- realismul sau te va surprinde cu siguranta.

Imposibil deci sa nu te ingrijorezi cu privire la temele sua problemele abordate aici si sa nu simti o profunda manie in fata problemelor sau nedreptatilor traite de catre personaje. Castingul, care este necunoscut publicului, este just si foarte bun. Unele scene sunt chiar foarte greu de privit, fiind foarte dure.

Odessa Adlon si Amalia Yoo au o prestatie remarcabila. In orice caz, este un serial percutant care trebuie sa fie vazut neaparat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *