Fulgii de drojdie uscată – care le sunt beneficiile?

Fulgii de drojdie uscata sunt cea mai buna idee atunci cand vrei sa lupti contra oboselii, pentru a stimula sistemul imunitar si pentru a aduce numeroase beneficii pentru sanatate. Reprezinta de asemenea, un produs interesant pentru cei cate au un stil de viata vegetarian, dar si pentru femeile insarcinate.

Drojdia joaca un rol esential in alimentatia noastra de mii si mii de ani. Este un ingredient esential pentru a prepara painea, berea si numeroase alte produse. Dar in ultimii ani, a aparut pe piata un alt sortiment de drojdie- este vorba despre drojdia uscata, sub forma de fulgi. Este asemanatoare cu drojdia care se foloseste in brutarii, dar procesul de incalzire si de uscare o face sa devina inactiva.

Drojdia nutritionala nu contine nici produse lactate, nici gluten. Contine foarte putine grasimi, dar nu contine zahar deloc, nici soia. Reprezinta deci un supliment alimentar extrem de util pentru cei care sufera de alergii sau insensbilitati alimentare. Dar si pentru persoanele care urmeaza un regim alimentar mai restrictiv. Dar acesti fulgi de drojdie uscata nu se recomanda totusi celor care sufera din cauza unor boli inflamatorii ale intestinelor, care sufera de glaucom, alergii la drojdie sau de hipertensiune.

Drojdia uscata, sub forma de fulgi, reprezinta o sursa excelenta de proteine, de fibre si de vitamine din grupa B, dar si de calciu, de potasiu sau de fier.

Fulgii de drojdie inactiva sunt ideali pentru un plus de energie. Un aport in vitaminele B12 te poate ajuta sa eviti carentele, care duc la slabiciune si la stari de oboseala. Drojdia nutritionala este astfel foarte utilia pentru vegetarieni si vegetalieni, deoarece vitamina B12 se regaseste mai ales in produse de provenienta animala.

Fulgii de drojdie uscata te pot ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar. Permite in acelasi timp, reducerea inflamatiilor cauzate de bacterii. In acelasi timp, sunt foarte utili pentru a trata diareea.

Fulgii de drojdie uscata sunt foarte benefici pentru piele, par si unghii. Unele studii au ajuns la concluzia ca acesti fulgi pot limita distrugerea unghiilor sau caderea parului. Se pot folosi si pentru a trata problemele legate de acnee si pentru a ameliora alte probleme cutanate curente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *