Efectele pe care le pot avea pilulele contraceptive

Pilulele contraceptive sunt tot mai folosite de femeile din ziua de azi, iar ele au chiar si anumite beneficii. Pe langa faptul ca ne scapa de grija de a ramane insarcinante, femeile mai au avantajul de a avea o piele mai fina datorita compozitiei pastilelor contraceptive.

Bineinteles, totul este in regula atata timp cat acestea se iau la timp, insa probabil ne-am intrebat cu totii ce se intampla cu organismul femeii dupa ce aceasta nu va mai lua pastilele dupa un interval lung de timp de folosinta.

Cel mai probabil acum vor aparea efectele adverse, insa in marea majoritate se manifesta diferit. Cu toate ca doua femei iau aceeasi pastila contraceptiva, efectele adverse s-ar putea sa fie cu totul diferite. Bineinteles, sunt si cateva vesti bune, iar specialistii spun ca in marea majoritate a cazurilor femeile nu vor sesiza nici macar o schimbare la organsimul lor, insa, cu toate acestea, iata mai jos cateva efecte adverse care pot aparea.

1. Vei putea ramane insarcinata imediat
Poate am tinde sa credem ca femeia va ramane insarcinata dupa un timp mai lung de asteptare dupa terminarea pastilelor contraceptive, insa conform medicilor ginecologi, majoritatea femeilor pot avea o ovulatie normala dupa o luna sau doua de la intrerupere. Totodata, conform unui studiu, aproximativ 20% dintre femei pot ramane insarcinate imediat dupa terminarea primului ciclu de la intrerupere.

2. Greutatea va ramane aceeasi
Exista foarte multe femei care considera ca au capatat cateva kilograme in plus de cand au inceput sa consume pastilele contraceptive. Insa acest lucru este doar un mit, iar daca in momentul de fata doriti sa reduceti kilogramele in plus, intreruperea pastilelor contraceptive cu siguranta nu va avea un efect prea mare. Pana la momentul de fata nu exista niste dovezi care sa arate faptul ca pilulele au o legatura cu kilogramele in plus.

3. S-ar putea sa ai parte iar de cosuri
Compozitia pilulelor contraceptive se combina cu progestinul si estrogenul, iar in felul acesta scapati de cosuri. Insa, imediat dupa intrerupere, nivelul de androgen din corp va scadea dramatic, acesta fiind un hormon responsabil cu producerea unor uleiuri pe piele.

Daca ati luat pilulele contraceptive o perioada indelungata de timp, cel mai bine ar fi sa cereti si sfatul medicului inainte de le intrerupe.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus