Diferenta dintre versiunile de Gorilla Glass

Poate daca ne-am uitat pe specificatiile tabletelor sau smartphone-urilor am vazut de multe ori ca se vorbeste de Gorilla Glass. Ce este Gorilla Glass si pana la urma la ce se foloseste?

Gorilla Glass este o sticla speciala, fabricata de catre compania Corning Inc. Sticla aceasta are la baza un material special care nu se gaseste in mod normal in natura, acesta fiind format din combinatia dintre silicon, aluminiu si oxigen. Scopul principal la inceput al sticlei a fost acela de a elimina zgarieturile de pe suprafata telefoanelor, iar o data cu evolutia tehnologiei, s-au descoperit noi aliaje iar sticla a capatat din ce in ce mai multe proprietati.

Iata tipurile de Gorilla Glass existente in momentul de fata:

Gorilla Glass 1
Aceasta sticla a aparut pentru prima data atunci cand Apple a lansat primul iPhone, iar atunci sticla impiedica aparitia amprentelor, iar dupa succesul pe care l-a avut inca de la prima aparitie a determinat sa mai apare pe alte dispozitive.

Gorilla Glass 2 
In anul 2012 a aparut un update la sticla, unul care tine de dimensiunea acesteia, fiind cu 20% mai subtire fata de editia precedenta. 

Gorilla Glass 3
Poate una dintre cele mai importante imbunatatiri a venit la aceasta noua aparitie, atunci cand noua sticla rezista la zgarieturile adanci, dar mai ales, era cu 35% mai rezistenta la socuri si zgarieturi fata de Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass 4
In anul 2014 sticla celor de la Corning Inc depaseste un miliard de utilizari, iar conform studiilor facute de acestia, au descoperit si de ce se strica cel mai des telefoanele. Cercetatorii au descoperit ca o proportie de 70% din dispozitivele inteligente se deterioreaza datorita socurilor aparute atunci cand sunt scapate. Asa ca noua sticla a fost ranforsata, iar prin acest procedeu noua sticla avea sa fie de doua ori mai rezistenta decat ultima versiune.

Gorilla Glass 5
Ultima versiune a sticlei este aceasta, iar conform studiilor realizate in laborator, Gorilla Glass 5 este de nu mai putin de patru ori mai rezistenta la cazaturi decat Gorilla Glass 4. Totodata, producatorii spun ca sticla este rezistenta la cazaturi de pana la 1.6 metri.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus