De ce este atat de importanta limba engleza?

Limba engleza este foarte folosita la momentul actual in toata lumea. Se invata inca de la cele mai mici varste, iar uni copiii, chiar din Romania, invata aceasta limba inca de la varste foarte fragede, cel mai probabil infulentati de catre parintii lor.

Limba engleza este folosita de peste 400 de milioane de oameni la nivel nativ, ceea ce inseamna ca numarul vorbitorilor este mult mai mare daca ii luam in considerare si pe cei care au invatat aceasta limba ulterior in viata lor. In tot acest timp, engleza concureaza mult cu mandarina (chineza), dar si cu spaniola. La momentul actual, engleza se afla pe locul doi, iar ca urmare, daca am lua vorbitorii nativi ai acestor 3 limbi, am stabili cel mai larg public de vorbitori la nivel global.

Cu toate acestea, nu ca este in top este un lucru uimitor, un lucru umitor este acela ca limba engleza este recunoscuta la momentul actual ca limba oficiala in peste 67 de tari. De asemenea, este cea mai folosita limba in afaceri in prezent, fiind si limba oficiala pentru majoritatea insitutiilor importante din lume, cum ar fi NATO si Uniunea Europeana.

Cand ne referim la engleza, cel mai probabil asociam aceasta limba cu Statele Unite si cu Regatul Unit, acestea sunt cele mai puternice tari vorbitoare de limba engleza. Avand in vedere ca Statele Unite au peste 300 de milioane de cetateni, se considera faptul ca aproximativ 230 de milioane dintre ei sunt vorbitori nativi, facand astfel din Statele Unite cea mai mare tara vorbitoare de limba engleza din lume, urmata mai apoi de catre Regatul unit, care au aproximativ 60 de milioane de vorbitori nativi.

De asemenea, cu toate ca exista si tari care au doua limbi oficiale diferite, cum ar fi Canada, nu putem sa nu o luam in calcul, mai ales ca este a treia tara la nivel mondial in functie de numarul de vorbitori nativi de limba engleza, imediat dupa SUA si Marea Britanie, avand aproximativ 20 de milioane de vorbitori nativi. Bineinteles, pe lista se afla si Australia, care are peste 17 milioane de vorbitori nativi. 

Si in Romania este tot mai folosita limba engleza, iar majoritatea companiilor cer angajatilor sa cunoasca aceasta limba pentru a isi putea desfasura activitatea cat mai bine.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus