Cum sa ai o calatorie mai usoara cu avionul pe distante lungi

Indiferit ca doriti sa calatoriti in Statele Unite ale Americii, sau ba din contra, alegeti o tara asiatica cum ar fi China sau Japonia, trebuie sa fiti foarte atenti cu organismul deoarece acesta ar putea avea de suferit din pricina fenomenului de jet lag. Acest fenomen se intampla atunci cand experimentam o desincronizare intre ceasul nostru biologic si ceasul extern al destinatiei noastre. Nu pare asa rau la prima vedere, este doar o desincronizare, insa aceasta aduce dupa sine stari de oboseala, dificultati de somn, de concentrare, poate chiar si o dispozitie generala negativa sau indigestie. O gramada de probleme, insa pot fi evitate daca luam in calcul urmatoarele lucruri:

  • 1. Cumpara biletul de avion cu atentie

Cel mai bine ar fi sa incerci pe cat de mult posibil sa dormi pe timpul zborului, iar pentru a nu fi o problema prea mare, recomandat ar fi ca ora de destinatie sa fie una de dimineata. Dat find faptul ca vei dormi cateva ore pe drum, va fi putin probabil sa poti dormi corespunzator daca ajungi seara la destinatie, ba mai mult, s-ar putea sa treci peste somn si sa dai in alte probleme.

  • 2. Seteaza ceasul

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci cand te urci in avion ar fi sa setezi deja ceasul destinatiei tale. In acest mod corpul tau deja se va obisnui pe timpul calatoriei cu aceasta ora.

  • 3. Mananca inainte de a urca in avion

Un alt lucru bun pe care ar trebui sa il faci este sa mananci inainte de a te urca in avion. In acest fel, ii vei da corpului tau niste semnale clare ca este ora cinei, iar somnul s-ar putea sa vina mai usor.

  • 4. Nu uita masca de dormit

Orice lumina din avion s-ar putea sa fie deranjanta pentru tine, fi ea de la telefoanele celorlalti pasageri sau de la lumina ambientala. Favorizeaza cat de mult cu putinta aparitia somnului purtand o masca pentru somn.

  • 5. Sa ai la tine si o perna pentru gat

Depinde si de noroc, dar sunt sanse destul de mari sa dai peste un scaun care sa nu fie foarte confortabil. Daca nu ti se poate oferi confortul cuvenit, macar il poti simula pentru a nu te trezi cu niste dureri groaznice de gat.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus