Cum instalăm Google Play pe gama Huawei Mate 30?

Fara Google Play Store, experienta utilizatorului unui Huawei Mate 30 se dovedeste a fi insuficienta pentru majoritatea din afara Chinei. In acest mini tutorial va vom explica pas cu pas cum puteti instala serviciile Google si Play Store pe aceste smartphone-uri din gama Mate 30.

Razboiul comercial dintre SUA si Huawei este inca de actualitate insa constructorul chinez incearca totul pentru a depasi acest embargo impus de guvernul american. De altfel, a dezvaluit recent, doua smartphone-uri noi, Mate 30 si Mate 30 Pro care beneficiaza de un hardware superb si care functioneaza cu EMUI 10 (bazat pe Android 10). Cu toate acestea, serviciile Google lipsesc. Chiar daca aceasta absenta ar putea fi cel mai mare obstacol al lui Huawei in calea succesului, inca nu este nimic pierdut.

Daca nu vezi nicio problema in a avea incredere intr-un serviciu dintr-o sursa necunoscuta, atunci trebuie sa stii ca exista o modalitate de a adauga magazinul de aplicatii Google la un Huawei care functioneaza sub EMUI 9.1.1 si versiunile sale ulterioare.

Etapa 1. Acceseaza www.lzaplay.net in browserul aparatului tau.

Etapa 2. Apasa pe optiunea in albastru下载谷歌服务助手 (descarca serviciile Google) si confirma cu Download.

Etapa 3. Huawei-ul tau va descarca un fisier . APK care este salvat automat in dosarul de Descarcari, este denumit app-release-apk. Deschide-l si instaleaza-l.

Etapa 4. Activeaza autorizarile de instalare ale aplicatiilor.

Etapa 5. Atunci cand optiunea开始下载 (demareaza descarcarea) apare in partea de jos a ecranului, selecteaz-o. Serviciile Google si Play Store se vor descarca si vor deveni astfel accesibile.

Etapa 6. Reporneste telefonul tau Huawei.

Etapa 7. Odata telefonul tau Huawei repornit, conecteaza-te la contul de Google si descarca aplicatiile dorite.

Trebuie sa stii ca aceasta metoda nu a fost aprobata in mod oficial de catre Google sau Huawei si ca o folosesti pe propriile tale riscuri. Se mai poate si ca tot acest proces sa nu functioneze, ca unele aplicatii sau servicii Google sa nu raspunda dupa instalare. Daca este cazul atunci trebuie sa dai un restart telefonului.

Dupa cum spuneam, este posibil ca nu toate aplicatiile din Play Store sa functioneze. Functionalitatea Google Pay, pentru plati cu telefonul spre exemplu este inaccesibila, iar majoritatea aplicatiilor video care folosesc protectie la copiere DRM, cum este si cazul lui Netflix, nu vor functiona din Play Store. Exista o serie de alternative din afara magazinelor si pentru acestea, dar instalarea obisnuita nu va functiona.

In plus, Google Assistant, chiar daca functioneaza din aplicatie, nu se poate integra cu sistemul de operare. Astfel, nu poate porni la comanda vocala obisnuita „Hey, Google” si nici nu poate sa fie pus ca scurtatura la atingere lunga pe butonul de power.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *