Costa Brava – un loc minunat pe care sa-l vizitezi

An de an, vara de vara, numerosi sunt turistii care aleg Costa Brava drept destinatie de vacanta. petreceri, soare, plaja… insa acestea sunt singurele lucruri pe care Costa Brava le ofera turistilor sai? Raspunul este NU.

Costa Brava este una din cele mai populare destinatii de vacanta din Catalunia, Spania. Daca ar fi sa intrebi un turist de ce a ales Costa Brava drept destinatie de vacanta, raspunsurile posibile ar fi urmatoarele: plaja, soare, accesibilitate ca pret… a venit vremea sa descoperi Costa Brava dintr-un alt unghi.

Unii prefera plajele si apa in timp ce altii se simt in largul lor pe un varf de munte. La Costa Brava le poti gasi pe amandoua. Doar o distanta de 50 de kilometri separa plaja de muntii Pirinei. Costa Brava adaposteste numeroase plaje paradisiace.

La Costa Brava nu doar iubitorii de plaja si soare se vor simti in largul lor ci si pasionatii de drumetii. 200 de kilometri de poteci ii asteapta pe acestia pentru a descoperi peisajele naturale din regiune.

Cami de Ronda incepe la Portbou si se termina la Blanes, traverseaza intraga Costa Brava. Trekkingul reprezinta cea mai buna modalitate de a descoperi aceasta regiune.

Costa Brava este cunoscuta pentru satele sale de pescari. Cadaques este cel mai cunoscut in acest sens. Case albe tipice, munti pe fundal, mici ambarcatiuni de pescuit care se lasa leganate de valurile marii, decorul este de carte postala.

Pe vremuri, Cadaques era una din cele mai importante regiuni viticole. Turistii au posibilitatea de a degusta cele mai bune soiuri de vin rosu din regiune. Printre cei mai cunoscuti rezidenti ai satului Cadaques se numara celebrul Salvador Dali. Reprezentantul suprarealismului a locuit la Port Lligat, in partea de nord a satului.

Crevetii din Palamos au facut celebru orasul cu acelasi nume. Pe vremuri, Costa Brava era o regiune care traia din pescuit insa acum turismul reprezinta principala sursa de venit a localnicilor din Costa Brava. Palamos a reusit sa isi pastreze autenticitatea si traditiile.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus