Ce sa faci pentru a avea telefonul mai protejat

Chiar daca majoritatea dintre noi detinem un telefon mobil, cu siguranta doar o pondere mica dintre noi pun accent foarte mare pe securitatea datelor de pe telefoanele noastre, astfel, de fiecare data cand ni se pierde telefonul sau se viruseaza intram in panica.

Pentru evitarea unor astfe de situatii, aveti mai jos cateva sfaturi de care sa tineti cont chiar acum, astfel, pe viitor nu veti avea probleme cu recuperarea datelor, dar mai ales, sansele ca acestea sa se piarda vor fi preponderent mai mici.

1. Instalati aplicatii doar din surse sigure, chiar daca pare de-a dreptul banal, multi utilizatori instaleaza tot felul de aplicatii dubioase, constientizand de cele mai multe ori ca astfel de aplicatii pot fi “un focar de infectii” pentru dispozitiv. De asemenea, la fel de recomandat este sa instalati doar aplicatii cu licenta.

2. Conectati-va la WiFi-uri sigure. Chiar daca poate parea dureros, de cele mai multe ori sursele de WiFi fara parola sunt cele care ne afecteaza de-a dreptul telefonul, nu de altceva, dar putand sa se conecteze oricine la ele, traficul poate fi interceptat astfel incat sa se faca o scurgere de date personale, cum ar fi parolele, contul bancar si asa mai departe.

3. Folositi un browser sigur. O problema des intalnita, mai ales ca au aparut tot felul de astfel de aplicatii, insa cel mai recomandat este sa folositi chiar aplicatia de browser instalata initial pe telefonul mobil, aceasta fiind Google Chorme, Safari sau Internet Explorer. Bineinteles, puteti instala si altele, insa acestea ar fi cele mai recomandate.

4. Setati-va o parola. O parola nu este esentiala doar pentru a va proteja doar de catre prietenii “bagaciosi”, ci si in cazul in care va pierdeti telefonul, astfel nu veti pune chiar toate informatiile personale despre dumneavoastra pe tava unui necunoscut. Acum lucrurile sunt mai diferite, daca nu mai doriti sa retineti o parola formata din cifre sau litere, va puteti folosi doar de amprenta de la degetul mare.

5. Dezactivati locatia GPS. Daca aveti nevoie de confidentialitatea locurilor de interes, important ar fi sa dezactivati aceasta functie, mai ales ca este un adevarat consumator de energie.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus