Care sunt alimentele care favorizează tranzitul?

Te confrunti cu probleme de digestie? Suferi de balonari in mod regulat? Stomacul iti este fragil? Urmeaza sfaturile noastre pentru a digera mai bine si pentru a-ti regasi energia, consumand cele mai bune alimente care favorizeaza tranzitul.

Pruna uscata, aliatul unui abdomen inflamat. Pruna uscata este vedeta printre alimentele care pot favoriza tranzitul. La fel ca si stafida sau smochina, acest fruct este foarte apreciat pentru fibrele sale insolubile si proprietatile sale laxative.

Pe langa faptul ca este excelenta pentru a alunga foamea, pruna uscata este cea care poate accelera tranzitul intestinal, respectand in acelasi timp organismul. Este de ajuns daca vei manca doua pe zi pentru a nu suferi cu probleme de stomac.

Pruna pentru un bun tranzit. Pruna este un fruct recomandat de catre foarte multi nutritionisti. Fie proaspata, fiarta sau sub forma de suc, este un excelent laxativ datorita prezentei fibrelor si antioxidantilor. Acest frut contine insa si potasiu, excelent pentru organism. Un mineral care va permite reducerea tensiunii arterial deci riscul de a suferi de AVC.

Mizeaza pe cafea pentru un tranzit in top. Cafeaua este un excitant care joaca rolul celui mai bun laxativ. Deci atunci cand suferi de constipatie, iti poti prepara o ceasca de cafea. Aceasta favorizeaza tranzitul deoarece are un impact direct asupra digestiei.

Eliberand adrenalina, inima se va contracta si va activa afluxul sanguin din abdomen. Iar datorita acestui mecanism, alimentele vor fi absorbite mai repede.

Cafeaua este in acelasi timp, cea care te ajuta sa slabesti. Dar nu ar trebui sa bei cafea inainte de a merge la culcare.

Fasolea uscata pentru a favoriza tranzitul. Atunci cand suferi de probleme digestive, fasolea uscata este cea care poate favoriza tranzitul. Dar nu numai. In general, leguminoasele fac mult bine organismului.

Nu uita de apa. Este foarte important sa bei apa intreaga zi, deoarece organismul are nevoie de apa pentru a-si reinnoi celulele. Medicii recomanda sa se consume macar 1, 5 litri de apa zilnic.

Hidratarea este cea care va favoriza tranzitul. Pentru a trata stomacul sau problemele legate de constipatie, poti sa consumi astfel o apa bogata in magneziu deoarece apele gazoase au tendinta de a accentua balonarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *