Alentejo, o regiune mai puțin cunoscută, cu o mulțime de minuni de descoperit

In partea de sud a Portugaliei, in apropiere de frontiera cu Spania, Alentejo este o regiune mai putin cunoscuta, ideal de descoperit in timpul vacantei de vara. Alentejo este o regiune impregnata de istorie, totodata cea mai mare regiune din Portugalia. A vizita Alentejo inseamna a profita de peisajele magnifice, de o coasta de numai putin de 170 de kilometri de plaja. Iata cateva din cele mai frumoase atractii ale regiunii.

Castelo de Vide. Castelo de Vide reprezinta unul din cele mai romantice locuri ale regiunii. Este un oras fortificat care a suferit mai multe atacuri in Evul Mediu datorita proximitatii sale de Spania (15 kilometri). In timpul vizitei tale, fa o plimbare relaxanta pe stradutele orasului, pleaca in descoperirea cartierului evreiesc si admira frumoasele case decorate cu flori.

Maravo. Situat la 860m altitudine, orasul Marvao este unul din cele mai frumoase orase fortificate din Portugalia. La fel ca si Castelo de Vide, a suferit mai multe atacuri. Vei fi cu siguranta impresionat de frumusetea acestui oras, de stradutele sale inguste, de casutele albe fermecatoare dar si de restaurantele si localurile propuse.

Elvas. Inscris in patrimoniul mondial UNESCO, Elvas este pentru multi cel mai frumos oras din Portugalia. A fost fortificat incepand cu anul 1640, in timpul restaurarii independentei Portugaliei pentru a se proteja de atacurile de la vecina spaniola. Trebuie sa vizitezi neaparat cartierul vechi al orasului, de un farmec inegalabil.

Terena. Fermecatorul orasel Terena a jucat un rol important in apararea frontierei portugheze datorita castelului sau ridicat in secolul XIII. Pe langa vizitarea castelului, turistii mai pot face o plimbare relaxanta pe stradutele fermecatoare ale orasului pentru a descoperi casutele tipice din Alentejo.

Monsaraz. Cocotat pe o colina, Monsaraz este unul din cele mai frumoase sate din Portugalia. Pe langa faptul ca poti admira splendida priveliste asupra vaii si lacului Alqueva, unul din cele mai mari lacuri artificiale din Europa, vei adora sa te plimbi pe stradutele sale si sa admiri superbele case albe. Cucerit de mauri in secolul VIII si recucerit mai apoi in 1232 de regele D.Sancho, Monsaraz a devenit portughez definitiv abia in anul 1640, data la care a fost fortificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *