6 tipuri de semințe sănătoase de consumat în fiecare zi

Chiar daca sunt minuscule, semintele sunt foarte bogate in nutrienti, precum proteine, fibre, fier, vitamine sau acizi grasi omega 3. Care sunt semintele pe care ar trebui sa le adaugi si tu in meniu?

Semintele contin un coctail nutritiv. Minuscule si sanatoase, semintele sunt foarte populare si au o multime de merite nutritive.

Semintele de chia contin un imens cocktail nutritiv. Semintele de chia sunt foarte bogate in fier, folati, calciu, magneziu, acizi grasi omega 3 si fibre solubile. Sunt delicioase intr-un frappé de fructe, in iaurturi, alaturi de cereale sau in salate.

Semintele de canepa. Semintele de canepa sunt foarte nutritive si reprezinta o excelenta sursa de proteine integrale. Contin foarte multe fibre benefice pentru sanatatea cardiaca si gastro-intestinala. Pot favoriza sanatea parului si dezvoltarea pieli datorita acizilor grasi oemga 3 si 6. Sunt delicioase in salate sau in sucurile smoothie de fructe.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac sunt o sursa savuroasa de vitamina B, de fier, de magneziu, de zinc si de proteine. Contin si un nivel ridicat de acizi grasi esentiali care ajuta la santatea vaselor de sange si care diminueaza nivelul scazut de colesterol. Sunt delicioase amestecate cu nucile.

Semintele de floarea –soarelui. Semintele de floarea –soarelui reprezinta o sursa excelenta de vitamina B si de folati. Sunt si o sursa excelenta de vitamina E, un antioxIdant care protejeaza celulele. Sunt foarte bogate in proteine si bune pentru sanatate.

Semintele de in. Aceste seminte au o tona de calitati nutritionale, sunt surse importante de fibre solubile, pot diminuna nivelul de colesterol, stabilizand in acelasi timp nivelul de zahar din sange. Contin un nivel destul de ridicat de acizi grasi omega 3, buni pentru ochi si pentru cReier si diminuneaza in acelasi timp nivelul de trigliceride din sange.

Germenii de grau. Sunt foarte bogati in proteine, fier, vitamina B si folati. Continutul lor bogat de fibre te ajuta sa previi constipatia si sa controlezi apetitul. Au un indice glicemic foarte scazut si nu provoaca deci ridicarea glucidelor sanguine. Sunt excelente in sucurile smoothie, alaturi de cereale sau in produsele de patiserie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *