6 cauze ale apariției acneei pe corp

Acneea este una dintre cele mai frecvente neplaceri ale omenirii moderne. Ea afectează nu numai fața, ci și corpul. De regulă, este formata pe spate, umeri, piept și decolteu, fiind mai puțin probabil să capteze alte părți ale corpului. Și dacă acneea la adolescenți este unul dintre semnele pubertății, atunci manifestarea lor pe piele la o vârstă mai târzie, se poate vorbi nu numai despre erorile în nutriție și neglijarea normelor de igienă, ci și despre dezvoltarea bolilor organelor și sistemelor interne. Despre cauzele acneei asupra corpului și prevenirea lor, în acest articol!

Nutriția neadecvată contribuie la formarea de acnee pe corp

Poate că una dintre cele mai presante cauze ale acneei asupra corpului este nutriția neadecvată, abuzul de alcool și obiceiurile proaste. Mulți oameni recurg adesea la hrana de tip fast food, plină de coloranți sintetici, agenți de îmbunătățire a aromei și alte componente care afectează negativ nu numai pielea, ci și sănătatea în general. Sucurile carbogazoase, chipsurile, hamburgerii, cartofii prăjiți, toate acestea sunt cauza aparitiei acneei.

În mod similar, organismul reacționează la alimentele prea picante, grase, sărate și dulci. Nu numai că o persoană se expune la erupții cutanate, cu care nu este ușor de luptat, dar acestea pun în pericol și sănătatea tractului gastrointestinal, a pancreasului, a ficatului și a rinichilor. O piele neteda si frumoasa nu face casa buna cu alcoolul. Nu, nu vorbim de un pahar de vin roșu sau de cognac de bună calitate, ci mai degrabă de abuz.

Pentru a avea un aspect proaspat, frumos, trebuie să vă reconsiderați radical dieta și, în final, să renunțați la obiceiurile proaste. Dieta ar trebui să conțină carne slabă și pește, fructe de mare, cereale, legume, fructe. Este preferabil să gătiți în abur, în cazuri extreme, în cuptor. Este mai bine să renunțați la prăjire, astfel de hrană nu vă aduce beneficii. Și nu uitați de respectarea regimului adecvat de lichide, 1,5-2 litri de apă ar trebui să fie consumate zilnic.

Imbracamintea sintetica provoaca formarea de acnee pe piele

Un alt motiv pentru formarea acneei pe corp este îmbrăcămintea din materiale sintetice. Fără îndoială, majoritatea țesăturilor sintetice se disting prin rezistență ridicată la uzură și nuanțe saturate, numai că acestea nu absorb umiditatea. În mod natural, perspirația este reținută pe piele, iar acest lucru, după cum se știe, reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor care contribuie la formarea acneei. Prin urmare, este foarte important să excludeți articolele sintetice din dulap, în special tricouri, colanți, sutiene, bluze și pantaloni. Îmbrăcăminte de exterior nu contează.

Produsele cosmetice de slabă calitate sunt periculoase pentru piele

Adesea, acneea pe corp apare din cauza produselor cosmetice de calitate slabă. Acest lucru se datorează prezenței unor componente chimice, cum ar fi propilen glicol, parabeni și alți compuși, sau o încălcare a tehnologiei de producție. Este imperativ ca, înainte de a aplica o nouă cremă sau loțiune, este necesar să se testeze pentru o reacție alergică. Produsele cosmetice trebuie selectate în funcție de tipul de piele și de problema care trebuie rezolvată.

Cei care au piele grasa și cu probleme, este important să excludă complet produsele cosmetice care conțin petrolatum, cum ar fi uleiurile minerale. Fără îndoială, aceste componente sunt renumite pentru capacitatea lor de a menține umezeala în piele, dar datorită formării unui film impermeabil pe piele, acestea interferează cu respirația normală, metabolismul și excreția deșeurilor. Și acest lucru, la rândul său, amenință să întârzie regenerarea, întreruperea activității țesuturilor normale, subțierea și drenajul. În plus, pielea îmbătrânește mai repede.

Situațiile stresante contribuie la erupția cutanată

Situațiile stresante, depresia, tensiunea nervoasă, frustrarea și epuizarea promit, de asemenea, numeroase erupții. Și chiar îngrijirea cu produsele cosmetice costisitoare nu va elimina boala, deoarece, în primul rând, este necesar să se normalizeze starea psiho-emoțională. Și această sarcină aparent imposibilă se poate realiza cu ajutorul aromoterapiei, activitatilor distractive și întâlnirilor cu prietenii.

Lipsa de igienă corespunzătoare duce întotdeauna la acnee

Respectarea tuturor normelor și standardelor de igienă reprezinta cheia frumuseții și sănătății. Acesta este un fapt cunoscut. Pielea umană produce transpiratie și sebum, pe care se află o cantitate enormă de praf la fiecare oră. În mod natural, atunci când este contaminata, pielea este lipsita de proprietățile sale de protecție și este expusa la “atacul” bacteriilor patogene. Prin urmare, este foarte important să faceti în mod regulat duș, să vă spălați mâinile cu săpun și, dacă este necesar, să folosiți un antiseptic. În niciun caz nu ar trebui să vă atingeți fața cu mâinile murdare.

Problemele organelor și sistemelor sunt responsabile de erupții cutanate

Adesea, formarea acneei nu este asociată cu caracteristici de îngrijire, igienă personală, nutriție și alte aspecte. Problema este data de boli și disfuncții ale organelor și sistemelor vitale. Tulburări hormonale, probleme cu tractul gastrointestinal, boli ale glandei tiroide și ale ficatului, boli infecțioase sau virale, acneea poate deveni un simptom al acestora. Îngrijirea chiar și cu utilizarea cosmeticelor de cea mai bună calitate nu ajută aici, ar trebui să mergeți imediat la medic, să faceți controlul necesar și in caz de probleme, sa primiti tratamentul adecvat.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus