5 mituri despre colesterol

In cazul in care credem ca stim totul despre colesterol, s-ar putea sa fim surprinsi uneori cand aflam lucruri cu adevarat noi. Exista cateva mituri despre colesterol, cum ar fi alimentele cu un nivel ridicat de colesterol, ce alimente pot provoca cresterea acestuia si asa mai departe. 

Mai jos sunt doar 5 din cele mai cunoscute mituri despre colesterol:

1. Americanii au cel mai ridicat colesterol

Cu siguranta atunci cand ne gandim la americani ne vin in minte imagini cu niste persoane obeze. Bineinteles, americanii nu reprezinta un popor slab, ci ba din contra, insa atunci cand vine vorba de colesterol nu stau atat de rau. Conform statisticilor provenite de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, americanii se situeaza pe locul 81 la nivelul de colesterol, iar pe locurile fruntase se afla tari precum Columbia, Israel, Libia sau Uruguay.

2. Ouale nu sunt bune

Este adevarat faptul ca ouale contin o cantitate enorma de colesterol, un singur ou reprezinta mai mult de doua treimi din doza recomandata, insa colesterolul alimentar nu este atat de periculos pe cat am tinde sa credem. Daca consumam mai mult colesterol din alimente, atunci corpul nostru va produce o cantitate mai mica de colesterol propriu. De aceea daca consumam un ou sau doua de cateva ori pe saptamana nu va fi periculos, ci ba din contra, ouale reprezinta o sursa bogata in proteine.

3. Copiii nu pot avea un colesterol ridicat

Cercetarile spun altceva, iar potrivit acestora, colesterolul poate aparea inca de la varsta frageda de 8 ani. De aceea, recomandat ar fi ca acei copii care sufera de hipertensiune arteriala sau au un istoric familial care contine boli de inima, sa fie verificati asupra nivelului de colesterol inca de la varsta de doi ani.

4. Sunt sanatoase doar alimentele cu colesterol 0

Tindem sa asociem alimentele sanatoase cu cele care au colesterol 0, insa o crestere mare a colesterolului poate fi determinata de o dieta bazata in special pe grasimi. De aceea, alimentele care contin putin colesterol nu sunt chiar atat de periculoase pentru organism.

5. Colesterolul este intotdeauna ceva rau

Atunci cand auzim cuvantul colesterol il asociam intotdeauna cu ceva rau. In realitate este putin mai periculos, deoarece doar un colesterol ridicat poate fi periculos, pe cand o valoare optima a colesterolului este esentiala pentru anumite procese din corpul nostru.

Articole create 88

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus